Frisbeesport zomersport?

Midwinter Disc Golf (foto: Rene Westenberg)

Velen associƫren frisbeesport met zomer. Immers de meesten van ons gebruiken een frisbee vaak om een beetje lekker ontspannen te gooien op het strand. Begrijpelijk ook want een frisbee neemt bijna geen ruimte in beslag in de strandtas en is leuk om mee te spelen.
Maar frisbeesport is voor alle seizoenen. De teamsport ultimate wordt het gehele jaar door gespeeld. In de wintermaanden in de zaal en de rest van het jaar buiten op gras of op zand. De Nederlandse competities lopen van maart tot juni (open op gras), september-oktober (mixed op gras) en van november tot maart (open indoor). In de zomer staan de toernooien op de agenda op gras en zand.
Het disc golf seizoen loopt van september tot mei en wordt het gehele jaar buiten gespeeld. Vorst, sneeuw, regen, wind en of zon: de discgolfer moet met alle weersomstandigheden omgaan.

Frisbeeclinics.nl biedt ook gedurende het hele jaar haar diensten aan. Of het gaat om gastlessen in de sportzaal op school of een discgolf evenement (al of niet met gluhwein of warme chocomel) voor vrienden, familie of collega’s. Frisbeesport is in elk seizoen leuk, verrassend en voor iedereen haalbaar om te spelen en te leren.