Nederlandse frisbee dames onder 20 definitief aangesloten bij de wereldtop


Gisteren, 21 augustus, heeft het Nederlandse dames frisbeeteam onder 20 jaar op het WK ultimate voor junioren bijna voor een grote sensatie gezorgd. Met slechts 15-14 werd er verloren van het team van USA. Het was de 4e poulewedstrijd voor het Nederlandse team op het WK dat in Waterloo in Canada wordt gehouden.

Het openingspunt was direct een score voor Nederland waarna de punten steeds om en om gescoord werden. Gedurende de gehele wedstrijd was het verschil tussen beide teams niet groter dan 1 punt. Pas tegen het eind van de 1e helft wist USA een break verschil te maken waardoor het Nederlands team met 7-8 de rust in ging. Ook in de tweede helft liet Nederland niet los en bleven de punten om en om gaan. Door een break van Nederland kwamen de dames weer op gelijke hoogte tot 12-12. De scores werden daarna om en om gewisseld waardoor op 14-14 USA de frisbee ontving. Nederland kreeg na schijfverlies van de USA zelfs nog kans op de winst. Uiteindelijk wisten de USA dames de schijf te heroveren en trokken zo aan het langste eind.

Nadat het Nederlandse team met goud op het EK onder 17 in 2015, de 4e plaats op het WK onder 20 in 2016 en goud vorig jaar bij het EK onder 20 al aantoonde Europa ‘s sterkste te zijn, bewijst het team met deze minieme nederlaag dat ze definitief tot de wereldtop behoren. Door een onverwachte nederlaag tegen Italië in de eerste poulewedstrijd zullen de dames nog wel met een andere tegenstander van formaat moeten afrekenen om door te dringen tot de finalerondes. Vandaag moet afgerekend worden met Japan, traditioneel ook een van de sterke frisbeelanden. Onder aanvoering van uitblinkers Lola Dam, Floor Keulartz, Janne Jansen en de pas 16-jarige Anne Minnaard kan het team met zelfvertrouwen de wedstrijd tegemoet zien.