’the Ultimate teacher’ is klaar!

Samen met een internationaal panel van frisbeetrainers en basisschool docenten hebben we een lesprogramma frisbeesport ontwikkelt voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze unieke methode zal wereldwijd in vijf talen gratis worden verstrekt bij aanschaf van een een pakket frisbees. De methode heet ‘the Ultimate Teacher’. Het biedt gymleerkrachten de mogelijkheid om in de klas al met jonge kinderen spelletjes te spelen met een frisbee.

We zijn over de hele wereld op zoek gegaan naar een lesprogramma voor jonge kinderen, dat niet bleek te bestaan. In samenwerking met een aantal partners en bekenden uit de ultimate community zijn we in 2018 gestart met eerste verkenningen. In de afgelopen jaren zijn oefeningen en spelletjes ontwikkelt en in de praktijk gebracht. Naast deze methode hebben we de bestaande 140 grams schijf nog verbeterd door een andere plastic te gebruiken en een geheel nieuwe frisbee ontwikkelt voor de doelgroep tussen 6 en 9 jaar. Door de methode gebruiken samen met deze frisbees is het nu voor elke gymleerkracht mogelijk om op een leuke en veilige manier frisbeesport aan te bieden in de gymles.

Op de Facebook-pagina van ’the Ultimate Teacher’ wordt je geïnformeerd over nieuws, evenementen, scholingsbijeenkomsten en andere activiteiten.

The Ultimate Teacher methode:

  • Een methode voor zowel basisonderwijs als jeugdtrainers van verenigingen
  • Primair doel: Frisbee = Fun
  • Vijf dubbelzijdige geplastificeerde oefeningkaarten, vol met leuke frisbeespellen

De methode is zo ontwikkeld dat je als leerkracht zelf geen frisbee-ervaring nodig hebt om toch aan de slag te gaan. Voor mensen actief bij een vereniging willen we een inspiratiebron zijn. Het primair om zo veel mogelijk plezier te beleven aan frisbeesport. Ondertussen leren de kinderen vaardigheden die het uiteindelijk mogelijk maken om ultimate, disc golf of een andere frisbeesport te spelen.