‘the Ultimate teacher’ nadert voltooiing

Samen met een internationaal panel van frisbeetrainers en basisschool docenten ontwikkelen we momenteel een lesprogramma frisbeesport voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze unieke methode zal wereldwijd in vier talen gratis worden verstrekt bij aanschaf van een een pakket frisbees. De methode zal ‘the Ultimate Teacher’ gaan heten. Het biedt gymleerkrachten de mogelijkheid om in de klas al met jonge kinderen spelletjes te spelen met een frisbee.

We zijn over de hele wereld op zoek gegaan naar een lesprogramma voor jonge kinderen, dat niet lijkt te bestaan. In samenwerking met een aantal partners en bekenden uit de ultimate community zijn we in 2018 gestart met eerste verkenningen. In de afgelopen twee jaar zijn daaruit oefeningen en spelletjes ontwikkelt en in de praktijk gebracht. Het uiteindelijke resultaat zal in 2020 worden gepresenteerd.

The Ultimate Teacher methode:

  • Een methode voor zowel basisonderwijs als jeugdtrainers van verenigingen
  • Primair doel: Frisbee = Fun
  • Vijf dubbelzijdige geplastificeerde oefeningkaarten, vol met leuke frisbeespellen

De methode is zo ontwikkeld dat je als leerkracht zelf geen frisbee-ervaring nodig hebt om toch aan de slag te gaan. En voor mensen actief bij een vereniging een inspiratiebron zijn. Het gaat niet primair om het aanleren van ultimate maar om zo veel mogelijk plezier te beleven en ondertussen vaardigheden leren die het uiteindelijk mogelijk maakt om ultimate, disc golf of een andere frisbeesport te spelen.

 

Frisbeewinkel.nl heeft een aantal jaren geleden een juniorenfrisbee ontwikkeld die zeer geschikt is voor 8 tot 13-jarigen. Er wordt nu hard gewerkt aan een extra schijf speciaal geschikt voor de leeftijd van 6 tot 10 jaar.