WK Ultimate 2020 naar Nederland

Helaas is het toernooi vanwege de uitbraak van COVID-19 geannuleerd. Natuurlijk is dat verschrikkelijk voor al die sporters die zo naar dit toernooi hebben toegewerkt en voor de organisatie. We hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk weer kunnen sporten met zijn allen. Misschien dat het WUGC dan later toch nog naar Nederland kan komen.

Van 11 tot en met 18 juli 2020 vinden in Leeuwarden de wereldkampioenschappen Ultimate en Guts plaats. Dit WK voor landenteams wordt elke twee jaar gehouden. Het wordt voor Nederland de eerste keer dat het gastland is voor dit grootse sportevenement. Landenteams uit de gehele wereld komen naar Leeuwarden om uit te maken wie zich wereldkampioen mag noemen. 

Ultimate is hierbij het belangrijkste toernooi. In verschillende divisies (open, vrouwen en mixed) worden de titels verdeelt en in al deze divisies zal Nederland proberen te stap naar de wereldtop te maken.

Guts is een veel minder bekende frisbeesport maar wel de frisbeesport met de langste WK-geschiedenis. Guts wordt gespeeld met een lichte, kleinere frisbee. Teams van 5 staan tegenover elkaar en proberen bij toerbeurt de frisbee zo hard mogelijk in de richting van het andere team. Het ontvangende team mag de schijf vangen met één hand. Wordt de frisbee niet gevangen dan krijgt het werpende team een punt. In essentie een simpel spel maar je hebt ‘guts’ (lef) nodig om het te spelen.