Finals Olympic Moves 2018 prooi voor Dalton en Da Vinci

Vrijdag 8 juni streden 16 teams in Papendal om de titels op het Olympic Moves ultimate toernooi 2018. In twee divisies (klas 1-3 respectievelijk schoolteams) hadden 8 teams zich op regionale voorrondes in april zich weten te plaatsen voor de finals.

Finals Olympic Moves 2018 prooi voor Dalton en Da Vinci

Waar op voorgaande jaren ook shorts van de nationale jeugdteams te zien waren op het toernooi, waren er deze editie geen ‘gevestigde’ jeugdspelers weten door te dringen tot de finals met hun schoolteams.
In stromende regen werden de poulewedstrijden gespeeld. Terwijl hierdoor sporten zoals tennis en honkbal gedwongen werden de wedstrijden te staken, gingen de frisbeeploegen onverdroten door. Heel even werd overwogen de wedstrijden in te korten maar gaandeweg knapte het gelukkig steeds meer op. De spirit leed niet onder de regen: er werd fanatiek gespeeld en de sfeer werd er alleen maar beter op. Juist toen de poule-fase er op zat stopte de regen. Dat gaf de kruiswedstrijden net een extra push. In de halve finales stonden bekende scholen als Da Vinci (in beide divisies) en Schoonhoven maar ook drongen nieuwe teams door tot de halve finales: Erasmus College, Dalton Den Haag (deze school zelfs in beide divisie), en Willibrord Gymnasium. In de divisie klas 1-3 wist het Erasmus College ten koste van Willbrord beslag te leggen op de derde plak. In de finale tussen Da Vinci en Dalton maakte Dalton Den Haag duidelijk dat ze een school zijn waar de komende jaren serieus rekening mee moet worden gehouden. Vorig jaar debuut gemaakt op de finals, dit jaar pakte ze de titel bij klas 1-3.
In de divisie scholenteams eindigde het team van Dalton Den Haag als derde waarmee Dalton richting Den Haag terugkeerde met 2 trofeeën. En ook het Da Vinci zou met twee prijzen thuis komen. In de finale moest tegen Schoonhoven nog wel worden bevochten of het om goud of zilver zou gaan. Het werd een spannende finale waarbij beide teams tot 4 – 4 elkaar in evenwicht hielden. Maar waar Schoonhoven wat steken liet vallen in de aanval wist Da Vinci met lange worpen de verdediging van Schoonhoven onder druk te zetten. Punt voor punt liep Da Vinci uit en stelde zo de eerste plek veilig.
De Spirit ging naar Terra Eelde. Ondanks grote nederlagen in de poule-fase bleef dit team dapper doorknokken en verdiende zo de waardering van hun tegenstanders.