Disc Golf als schoolsport

Er verschijnen steeds meer discgolfparcoursen in openbare parken in Nederland. Door de coronapandemie hebben veel mensen Disc Golf ontdekt en dat zet gemeentes aan om parcoursen te ontwikkelen.

Wanneer dat bij jouw school in de buurt is, kan Disc Golf een buitengewoon leuke activiteit voor je bewegingslessen opleveren. Disc Golf is eenvoudig om uit te leggen: je probeert in zo min mogelijk worpen de frisbee vanaf de start van de hole (de ’tee’) in het doel (de ’target’) te gooien. Daar waar de frisbee tot stilstand komt, speel je je volgende worp.

Ondanks deze eenvoud is Disc Golf erg uitdagend. Een parcours biedt allerlei verschillende uitdagingen: lange holes, nauwe doorgangen, hoogteverschillen, waterpartijen, bochtige fairways. Elke hole is anders. Het vraagt dan ook om andere vaardigheden dan bijvoorbeeld een teamsport als Ultimate.

We verzorgen gastlessen Disc Golf op school. Of we helpen je om dit zelf te doen. Met raad, advies en (in samenwerking met Frisbeewinkel.nl) met goede frisbees.

Is er geen permanent parcours bij je in de buurt maar wel een mooi park of andere aantrekkelijk buitengebied dan kunnen we ook een tijdelijk parcours uitzetten waarop gespeeld kan worden.